Založenie blogu Taliansko Chorvátsko Francúzsko

06 august 2009

Blogovanie prospieva dobrej postave, preto sme založili blog Taliansko, Chorvátsko, Francúzsko, Rakúsko, Švajčiarsko ... Ďalšie krajiny možno tiež v budúcnosti pridáme. Niekoľko členov nášho Reny tímu sa postupne prejaví a uverejnia svoje súkromné názory, skúsenosti a poznatky z oblasti cestovania. V cestovnom ruchu sa pohybujeme nejaký ten piatok. Precestované máme tiež dosť, načim poskytnúť info aj našim klientom, ale tiež širšej cestovateľskej verejnosti. Medzi naše naj-obľúbenejšie a najzaujímavejšie destinácie, v ktorých sme doma patria:

Taliansko

Väčšina z nás má k tejto destinácii úplne špeciálny vzťah. Všetci sme Taliansko navštívili niekoľko krát a niektorí ho majú precestované krížom krážom takmer celé. Znova a znova sa tam vraciame a objavujeme nové a nové zážitky. Taliansko je srdcovkou našej šéfky, navyše je destinácia, s ktorou cestovka Reny začínala v roku 2004. Od vtedy sme sa vypracovali na popredného sk-touroperátora pravdepodobne s najširšou ponukou zájazdov do Talianska.

Topky z Talianska, základné informácie

symbol Talianska šikmá veža v Pise Najrôznejšie bedekre a turistickí sprievodcovia uvádzajú množstvo superlatívov na adresu Talianska a jednotlivých jeho oblastí. Taliansko je krajinou plnou histórie a kultúry, ktorú obdivuje celý svet. Taliansko sa nachádza v južnej časti Európy, na apeninskom polostrove, ktorý obmýva Stredozemné more, v ktorom ležia aj dva najznámejšie a najväčšie talianske ostrovy Sardínia a Sicília. Taliansko je krajina umenia a módy, ktoré zohrávajú významnú úlohu vo všetkých oblastiach života Talianov a dávajú Taliansku zvlášť kúzelnú atmosféru. Turisti zo všetkých kútov sveta objavujúci Taliansko poznajú ten príjemný až nezabudnuteľný vzrušujúci zážitok z jedinečnosti každého nového kúta tejto krajiny. Taliansko ponúka bezkonkurenčné turistické destinácie, ku ktorým rozhodne patrí Florencia a jej umelecký charakter, hlavné mesto Rím známe ako večné mesto s obrovským arzenálom historických pamiatok a miništátom Vatikán, Benátky romantické mesto postavené na mori, Miláno mesto talianskej aj svetovej módy, mesto Verona dejisko drámy Rómea a Júlie, futbalom a autami preslávené Torino, alebo nádherný Neapol pod sopkou Vezuv.

Symbol Talianska je šikmá veža v Pise, ktorá stojí od roku 1350 na Piazza dei Miracoli námestie zázrakov. Náklon 55m vysokej veže dosiahol už 4,5metra a v súčasnosti bol zastavený zafixovaním celej veže oloveným protizávažím zabudovaným v zemi. Cesta do Talianska to nie je len o kultúre, umení, histórii, obrazoch v múzeách, ale aj o živote. Exkluzívne reštaurácie, pizzerie, kaviarne a kluby, bary, krčmy pulzujúce nočným životom, a nezabudnime na módu. Okrem všetkých atrakcií, má osobitné miestečko pri poznávaní Talianska príroda. Alpské ľadovce s priezračnými jazerami na dne údolí vytvárajúce nádherné terény pre lyžovanie, vnútrozemie Toskánska s vinicami ponúkajú príležitosť na špičkovú agroturistiku, vulkanické pobrežie Sicílie uľaví takmer každej kožnej nemoci.

Francúzsko

Eifelova veža Paríž, symbol Francúzska Je najnavštevovanejšou krajinou na svete. Ponúka všetko čo si viete pod programom dovolenky predstaviť vyhľadávané sú mestá ako Paríž, nádherné pláže, historické pamiatky v takom množstve a kvalite ako v žiadnej inej krajine Európy, príroda, úžasné horské scenérie tvoria špičkové alpské lyžiarske strediská. Francúzsko je taktiež veľmi príjemné miesto na život. Hovorí sa pracovať v Nemecku ale žiť vo Francúzsku. Dobré jedlo, skvelé víno a ľudia, ktorí si ich vedia užívať. Pri tom je zaujímavé, že okrem Paríža nie je život vo Francúzsku tak drahý. Sever Francúzska vypĺňajú roviny okolo mesta Lille vedúce do kanálu La Manche. Táto oblasť je podobná v mnohých ohľadoch krajine v Belgicku a Holandsku. Ak ste Francúz, tak ste buď z Paríža, alebo z vidieka. Takto delia Francúzov obyvatelia hlavného mesta, na Parížanov a všetci ostatní sú vidiečania, teda aj obyvateľ Marseile alebo Lyonu napríklad.

Zaujímavosti Paríž a okolie

Paríž je bez pochybovania jedným z najkrajších miest na svete. Človek sa sem musí nasťahovať na dlhšiu dobu aby mohol spoznať toto úžasné mesto celé. Je to nezabudnuteľný zážitok. Západné pobrežie Francúzska je nasmerované do Atlantického oceánu. Je tiež vyhľadávaným dovolenkovým priestorom s prioceánskym charakterom. Na severných kopcoch Normandie a Bretónska ležia pokojné malé prístavné mestá, v ich okolí sa nachádzajú malebné piesočné pláže. Normandia a Bretónsko má prevažne drsnejší charakter, ktorý ho odlišuje od zvyšku krajiny, kde stále vidieť keltský pôvod jeho obyvateľov.

Východná časť Francúzska je známa regiónmi Alsasko a Lotrinsko. Kopcovitá krajina má mnoho menších krásnych miest napríklad Strasburg, Metz, Nancy alebo Dijone. Táto ovocinárska oblasť produkuje mnoho slávnych vín, vrátane nádherné pinot noirs a chardonnays uznávané v celom svete, rovnako ako slávne "žlté víno" z vinice hory Jura. Centrálne Francúzsko je v mnohých ohľadoch najpokojnejšia časť Francúzska. Významným pokladom tejto oblasti je údolie rieky Loiry, kde je množstvo veľkých hradov a krásnych mestečiek, napr. Chartres s jeho slávnou katedrálou a Tours radia sa medzi najkrajšie mestá vo Francúzsku. Savoyské Alpy sú ideálne pre lyžovanie v zimnej a horskú turistiku v lete. Albertville, Grenoble aj Chamonix už v minulosti usporiadali olympijské hry. Aj Alpy majú pekné mestá vhodné k poznávaniu, ako je Chambéry, Annecy alebo Grenoble.

Francúzsko Carcassone Južné Francúzsko to je prekrásna príroda, dobré jedlá, pozostatky histórie a predovšetkým Francúzska Riviera, ktorá v lete privíta najviac návštevníkov. Mestečká Orange a Arles, ale i veľké mestá Marseille a Toulon sa oplatí vidieť. Oblasť Provence je posiata malými príjemnými dedinami. V juhozápadnej časti Francúzska Dordogne sú údolia tak krásne, mestá tak malebné a jedlo tak dobré, že je ťažké uveriť, že ľudia, ktorí tu žijú môžu odísť niekam inam na dovolenku. Languedoc má svoj vlastný jazyk a kultúru. Na juhu Languedoc veľké pohorie Pyreneje oddeľuje Francúzsko od Španielska. Tu je miesto, kde si môžete užívať turistiku a v zime perfektné lyžovanie. Mestá Toulouse a Montpellier sú pekné a stredoveké mesto Carcassone vás prenesie do dávnych čias, osobne ho považujem za čerešničku na pestrej torte Francúzsko.

Chorvátsko

Plitvické jazerá symbol Chorvátska láka širokú škálu návštevníkov pričom rozvinulo a zachováva infraštruktúru vhodnú pre dobrodruhov na jednej strane a na druhú stranu dokáže zaujať i hostí hľadajúcich exclusívnu dovolenku s kompexným servisom a komfortom. Zaujme aj ideálny pomer cena výkon za dovolenky v Chorvátsku. Tento parameter nefunguje v každej krajine takto. Sú štáty, ktoré sa snažia prilákať zahraničných turistov za každú cenu a významne dotujú vlastný cestovný ruch, takou je napríklad Egypt. Chorvátsko si udržiava rozumnú politiku v prístupe k otázkam príjmov z cestovného ruchu a zabezpečeniu jeho rozvoja. Prístup minulého režimu - stagnácia a iba nepretržité ryžovanie z dovoleniek bez spetnej obnovy spôsobili zaostalosť vo vybavení letovísk oproti moderným trendovým krajinám. Teraz bude potrebné získať prostriedky na obnovu, ale tiež neodpudiť klientelu a ponúknuť príjemné ceny za poskytované služby. Toto sa v Chorvátsku darí napĺňať. Podmienky trvalo udržateľného rozvoja a rast životnej úrovne obyvateľstva, ale aj dosahovať spokojnosť na strane hostí.

Plitvické jazerá sú symbolom publikovaným takmer vo všetkých katalógoch a propagačných materiáloch. Úžasná hra vody a horniny vytvorila prírodný úkaz, ktorý patrí do chráneného prírodného dedičstva planéty. Dva dni strávené v parku Plitvické Jazerá môžu byť príjemným spestrením pri ceste z dovolenky v Chotvátsku. Malý odpočinok z juhu Dalmácie alebo opačne cestou na dovolenku môže spôsobiť, že dovolenka Chorvátsko bude nezabudnuteľná a plná zážitkov. Aj cesta z dovolenky môže byť príjemným prínosom, nie vyčerpávajúcou záťažou. Plánujte svoju dovolenku v Chorvátsku s jedno či dvojdňovým zastavením na Plitvických jazerách.

Trendy dovolenkovania v Chorvátsku

Chorvátsko neustále zvyšuje kvalitu ponúkaných dovoleniek i vlastnú dopravnú infraštruktúru, snaží sa o dosiahnutie spokojnosti a pozitívnych zážitkov aj u najnáročnejšej klientely. Potvrdením snahy sú tradičné letné dovolenky kráľovských rodín rôznych krajín a príslušníkov vysokej aristokracie, svetoznámych zahraničných filmových hviezd a umelcov, ako aj predstaviteľov vplyvných firiem na pobreží Jadranu. Chorvátsko je aj historickým centrom pre množstvo jedinečných festivalov, výstav, koncertov a stretnutí ako Dubrovnícke letné hry, Splitské leto a ďalších konaných na ostrove Rab v Pule, Varaždíne. Mnohým Európanom je tradičným miestom trávenia prázdnin, niekdajšia väčšinová nemecká klientela je obohacovaná o nové. Posúva sa celý prístup domácich k cestovnému ruchu, kedysi bežný spôsob priamej turistiky, kedy ste najprv dorazili do Chorvátska a na mieste ste sa poobzerali po nejakom ubytovaní už nefunguje. Dovolenkové agentúry organizujú napĺňanie kapacít hotelov ale aj viliek, apartmánov v predstihu, pre poslednú chvíľu (last minute) už neostáva takmer nič voľné. Žiadny významný prejav last minute akcií v Chorvátsku rozhodne neočakávajte. Všetko sa predáva plynule v predstihu a krajina sa skôr zaradí medzi destinácie first momentu ako last minute. Je to príjemný úkaz, hlavne pre štandardizáciu cestovania v tejto krajine.

Príjemné chvíle pri čítaní ďalších príspevkov vám želá
kolektív cestovnej kancelárie Reny Travel :-)



home taliansko chorvatsko

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára