Dovolenka Chorvátsko

dovolenka v Chorvátsku Téma dovolenka Chorvátsko je pre slovenskú cestovateľskú verejnosť najskloňovanejší pojem v čase letných prázdnin, čo potvrdzujú aj štatistiky. Záujem o Chorvátsko ako krajinu pre trávenie letnej dovolenky pri mori patrí medzi Slovákmi a Čechmi poniekoľko desaťročí na prvé miesto. Spôsobené je to dlhoročnou tradíciou, blízkosťou naturelu týchto národov, jazykovou príbuznosťou a v neposlednom rade prírodnými, kultúrnymi a historickými skvostami, ktoré táto dovolenková destinácia ponúka svojím návštevníkom.

Cestovná kancelária Reny Travel sa od svojho vzniku ( január 2004 ) zameriavala iba na Taliansko, hlavne kôli osobnému vzťahu k tejto turistickej destinácii. Avšak vďaka niekoľkým našim stálym zákazníkom, ktorí nás doslova prinútili pripraviť pre nich dovolenky v Chorvátsku, nás samotných táto krajina očarila. Začali sme uvažovať o príprave nového produktu.

Na našich internetových stránkach sa objavila prvý krát ponuka "Dovolenka Chorvátsko" v letnej sezóne 2008. Bola to skúška - nie príliš široká ponuka chorvátskych letovísk, s necelou stovkou ubytovacích možností mala za úlohu zistiť či vôbec zaujmeme slovenských zákazníkov. Výsledok nás prekvapil, záujem bol nad očakávanie vysoký. Niet divu, keď aj "svoje more" majú Slováci v Chorvátsku a tradícia dovolenkovania v tejto krajine sa tiahne až do minulého režimu.

Ďalšie naše rozhodovaie už bolo jednoduché, pripraviť nové destinácie pozdĺž celého pobrežia, ale v dostatočnej šírke hotelov, so spoľahlivými zahraničnými partnermi, založenej na kvalitnom servise pre našich klientov. Oboznámiť sa s novou krajinou na dostatočnej úrovni nie je také jednoduché, ako by sa zdalo. Kvalitné služby pri predaji zájazdov nedokáže poskytovať cestovka, ktorá nemá danú lokalitu osobne preťuknutú. Preto sme prijali do nášho tímu dve nové kolegyne, odborníčky s výbornými znalosťami o tejto krajine.

Všetci sme už v minulosti Chorvátsko navštívili počas vlastných dovoleniek, ale takéto skúsenosti profesionálovi nestačia a tak sme sa vydali na cesty inak. Pre sezónu 2010 sme po dlhej a náročnej ceste jadranským pobrežím vytipovali vhodné ubytovacie zariadenia, nato pripravili rozsiahlu ponuku (posúďte sami - dovolenka v Chorvátsku), ktorá zahŕňala už všetky významné letoviská od Istrie cez Kvarner po južnú Dalmáciu, ako aj obľúbené ostrovy, Plitvické jazerá, hlavné mesto Zagreb.

Zimná dovolenka Chorvátsko lyžovanie

lyžovanie v Chorvátsku V zime organizujeme lyžiarske zájazdy, v ktorých patríme medzi vedúce spoločnosti na slovenskom cestovnom trhu, preto pripravujeme na niektorú z nastávajúcich zím niečo ešte unikátnejšie, čo ešte nemá v ponuke žiadna slovenská cestovná kancelária - lyžovačky v Chorvátsku. O tom že sa dá v tamojších nevysokých horách aj lyžovať vie asi málo kto, ale lyžiarska tradícia založená lyžiarskou pretekárskou rodinou Kosteličovcov zaznamenala absolútne vrcholy v podobe titulov z majstrovstiev sveta a OH, ktoré pozbierali súrodenci Janica a Ivica Kostelič. Chorváti chodia lyžovať do 6 najvýznamnejších stredísk - Sljeme, Begovo Razdolje, Čelimbaša, Platak, Bjelolasica, Tršče. Lyže na nohách s výhľadom na more, to nezažijete hocikde. Už teraz sa na niektoré chorvátske lyžiarske strediská tešíme, až ich pôjdeme osobne otestovať, aby sme priniesli na trh katalóg zimná dovolenka Chorvátsko - lyžovačky.

Zimná dovolenka sa postupne stáva samozrejmosťou aj stále väčšej časti našej spoločnosti, ktorá si za účelom odpočinku dopraje dva až tri viacdňové zahraničné pobyty za rok. Letná dovolenka zväčša patrí obdobiu detských prázdnin a pobytu pri mori, zimnou verziou sú pobyty cez vianočné, koncoročné resp. jarnoprázdninové týždne na horách spojené s najrozšírenejšou zimnou rekreačnou aktivitou, ktorou je lyžovanie. Lyžovačky v Alpách je dobre zabehnutý tovar, rozbehnúť ale niečo ako je "Zimná dovolenka v Chorvátsku" bude ťažký oriešok, výzva, nový horizont kam sa vydať.

Žiadnu inú destináciu neponúka toľko slovenských cestoviek ako Chorvátsko, preto uspieť v tejto hustej konkurencii nebude pre nás určite jednoduché. Máme však radi nové výzvy a urobíme všetko, aby sme sa presadili aj v tejto kategórii dovoleniek podobne ako v Taliansku a zimných lyžovačkách v Alpských krajinách. Naše úsilie podporia kvalitný zákaznícky servis, správne ceny a originálnosť ponuky - zimná dovolenka Chorvátsko - lyžovanie.

Prímorské destinácie Chorvátska


Náš základný balík zájazdov do Chorvátska už v lete 2010 ponúkol možnosť výberu zo 73 letovísk. Snažíme sa vždy ponúknuť veci vlastné, preto prevážnu časť ubytovacích zariadení z ponuky Reny Travel nenájdete u nikoho z našich slovenských konkurentov, ponúkajúcich túto dovolenkovú krajinu, ktorá je rozdelené na niekoľko častí, ktoré sú známe aj ako prímorské destinácie Chorvátska: Istria, Kvarner, Severná Dalmácia, Stredná Dalmácia, Južná Dalmácia.

Istria sa rozdeľuje na dve oblasti - "modrá" a "zelená". Do modrej Istrie patria všetky dovolenkové strediská na pobreží Jadranského mora napr. Savudrja, Umag, Novigrad, Poreč, Vrsar, Rovinj, Pula, Rabac, Medulin. Zelená Istria - vnútrozemie tvorí zvyšok polostrova, s možnosťou agroturistiky, či putovania po vínnej a olivovej ceste.

Kvarner sa rozprestiera medzi polostrovom Istria a Severnou Dalmáciou. Kvarnerské destinácie sú Opatia, Ičiči, Kraljevica, Dramajl, Crikevnica, Baška, Lopar, hlavné mesto a dôležitý prístav Rjeka, ostrovy Cres, Rab, Krk, Lošinj, s kamienkovými plážami a kompletnými službami pre zahraničnú klientelu.

Severnú Dalmáciu tvoria známe a do posledného miestečka navštevované prímorské letoviská Pag, Stary Grad- Paklenica, Vrsi, Zaton, Petrčane, Zadar, Vodice, Šibenik, Primošten, Dugi Otok, atd. Niektoré strediská sú menšie s pokojnou atmosférou, iné rušné s množstvom zábavy. Úzke pláže lemujú borovice, ponúkajúce tieň. Miestami sa nájdu aj piesočnaté pláže - na ostrove Ugljan, Murter a Dugi Otok. V obľube sú pláže vyhradené nudistom.

Stredná Dalmácia je oblasťou kde vládne harmónia prírody a histórie. Perlou Jadranu je jedinečné hlavné mesto Split, pridáva punc výnimočnosti celej oblasti. Stredomorské podnebie zabezpečuje teploty mora vhodné na kúpanie v máji aj septembri. Pláže Makarskej riviéry sú v hlavnej sezóne plné až na prasknutie. Kúsok ďalej na ostrove Brač je známa pláž "Zlatý roh" s hrubým pieskom, ktorú obľubujú surfisti a potápači aj milovníci nudizmu.

Južná Dalmácia odmení každého, kto sa odhodlá na dlhú cestu na najjužnejší cíp chorvátskeho Jadranu. Pobrežím sa tiahnu vápencové útesy, medzi ktorými sa slnia vinice s najlepšími odrodami hrozna v Chorvátsku. Dubrovník a jeho riviéra patrí k turisticky najatraktívnejším miestam v celom Chorvátsku, teploty mora dosahujú bežne 27 °C. Ďalšie strediská sú Orebič, Trpanj, Cantat, ktoré majú kamienkové ale aj piesčité pláže. Malý ostrov Lokrum je rajom nudistov.



Ilem V. / RenyTravel


home taliansko chorvatsko




Súviciace články:
Chorvátsko 2011
Po stopách Unesco v Chorvátsku
Dovolenka Chorvátsko
Brela, moje ideálne miesto v Chorvátsku
Založenie blogu Taliansko Chorvátsko Francúzsko

Súviciace odkazy:
Lyžovanie Chorvátsko
Počasie v Chorvátsku
Klikacia mapa Chorvátska

Príjemné zážitky z dovolenka Chorvátsko Vám želá kolektív Reny ;-)

5 komentárov:

  1. Pre letnú sezónu 2011 sme pripravili aj tlačenú verziu špecializovaného katalógu pobytových zájazdov v Chorvátsku. Katalóg "Dovolenka v Chorvátsku 2011" sa svojim rozsahom zaradil medzi najrozsiahlejšie ponuky od slovenských cestovných kancelárií v tejto destinácii. Váš záujem o našu ponuku z roka na rok rastie, preto budeme Chorvátsko ďalej rozširovať o nové dovolenkové miesta a ubytovacie zariadenia.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. pekne spracovaná téma dovoleniek v najnavštevovanejšej krajine Slovákmi. Sám tam jazdínm už vyše desať sezón. Najvyšší počet bodov dávam letovisku Makarska, ktore je mojim doterajším najjužnejším cieľom v Chorvátsku. Málokto má skúsenosti s lyžovaním v Chorvátsku. Zágreb nesklame ani starých a skúsených majstrov lyžovania. Ideálny termín návštevy lyžiarskeho strediska Sljeme doporučujem zladiť s termínom konania pretekov svetového pohára, kedy tu stretnete aj celú svetovú lyžiarsku špičku.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Za čestné miesto, ktoré Dugi otok získal medzi všetkými jadranskými ostrovmi, môže byť vďačný svojim mnohým zvláštnostiam.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Chorvatsko je krásné. Opravdu si vychutnejte chorvatské pobřeží.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. My jazdíme do Chorvátska k moru každý rok. Už je to taká naša letná klasika. Vôbec mi nevadí, že sme tam boli už niekoľkokrát a poznáme to tam. Je to tam pekný, ľudí milí a hlavne krásne a čisté more. Jazdíme s karavanom do kempu a vždy si tam parádne oddýchneme. V karavane máme klimatizaciu , takže keď nám je horúco a nechceme sa kúpať, tak sa natiahneme vo vnútri a leňošíme :-) .

    OdpovedaťOdstrániť