Cestovné kancelárie

Od mája 2010 spustila cestovná kancelária Reny Travel nový projekt pre cestovateľskú verejnosť - Svet dovoleniek. Jedná sa o dcérsku cestovnú agentúru, ktorá prostredníctvom kamenného obchodu ponúka všetky renomované cestovné kancelárie a ich produkty na jednom mieste.

Predajňa sa nachádza v Bratislave na Obchodnej ulici, ktorá patrí k najfrekventovanejším miestam v hlavnom meste. Už podľa hodnotenia prvých zákazníkov je vznik takejto predajne vítanou pomocou pri výbere dovolenky. Zákazník, ktorý je zvyknutý nakupovať dovolenku v kamennej predajni už nemusí putovať z jednej cestovky do druhej, všetky nájde pod jednou strechou.

Navyše pri plánovaní dovolenky môže mnohým spôsobovať ťažkosti zorientovať sa v rozsiahlej ponuke zájazdov, ktoré každoročne prinášajú domáce aj zahraničné cestovné kancelárie. Vtedy pomôže dobrá rada.

Vyškolený personál poskytne zákazníkovi kvalifikované ale hlavne nestranné poradenstvo, pomôže zorientovať sa v množstve zaujímavých ponúk od jednotlivých cestovných kancelárií s cieľom vybrať to najvhodnejšie riešenie dovolenky podľa jeho potrieb.

Napriek tomu že myšlienka cestovnej agentúry (predaj viacerých cestoviek pod jednou strechou) nie je nič nové, snažíme sa priniesť vlastnú pridanú hodnotu v tejto činnosti. Sme nezávislí, máme so všetkými subjektami čiste obchodné vzťahy bez zákulisných väzieb.

Z vlastnej skúsenosti s našimi zákazníkmi vieme čo je pre ich spokojnosť dôležité, preto starostlivo dbáme, aby sme ponúkali zájazdy len od spoľahlivých cestoviek, ktoré majú uzatvorené poistenie proti insolventnosti. To je základný signál zodpovednosti každej cestovky voči klientovi. Napriek tomu, že povinnosť poistiť sa proti krachu vyplýva pre cestovné kancelárie aj zo zákona, vraj existujú na Slovensku aj takí, ktorí túto povinnosť ignorujú.

Vo Svete dovoleniek nájdete len poistené cestovné kancelárie. Poistenie cestovnej kancelárie proti úpadku vyplýva zo Zákona 281 / 2001 o zájazdoch. Tento zákon upravuje podmienky podnikania v cestovnom ruchu a vzťahuje sa na služby poskytované cestovnými kanceláriami a cestovnými agentúrami.

Toto leto prinieslo pád už dvoch cestovných kancelárií, v júni zkrachovala Karya Tours a na prelome júl-august ohlásila ukončenie činnosti CK Majáčik. Poškodení klienti obidvoch cestoviek majú nárok na odškodnenie. Ako postupovať v nárokovaní odškodnenia si pozrite v nasledujúcom komentári.