Chorvátsko v EÚ


Chorvátsko vstupuje do spoločnej Európy 1.7.2013 triezvo s vedomím neblahého vývoja EÚ za posledné roky. Jeho vlastná hospodárska situácia nie je o nič veselšia. Uspieť dnes v EÚ sa nedá len tak pošpekulovaním okolo štátneho účtovníctva pred vstupom do spoločenstva a následne si užívať grécke dôchodky. Také predstavy mali a v minulosti ich aj vyskúšali mnohí starí členovia. "Skočíme do studenej vody a budeme plávať" hovoria nám Chorváti ústami svojho prezidenta.

Nuž vitajte, držíme palce a Dobrodošli u EU !

dovolenka Chorvátsko v EU


Dovolenka v Chorvátsku sa stáva od prvého júla 2013 srdciam slovenských dovolenkárov ešte bližšia. Známy slogan o slovenskom mori, ktoré leží v Chorvátsku sa môže prepracovať. Od teraz je naše more v Európskej Únii a nebudeme klamať, ak povieme, že Slováci dovolenkujúci pri slovenskom mori, dovolenkujú už vlastne doma. Slovensko je v Európskej Únii a tam je už aj Slovenské more, naša ozajstná radosť, Chorvátsko v EÚ, no skvelé !

Napriek súčasnému nepriaznivému stavu ekonomiky by Chorvátsko do budúcnosti mohlo byť silným žolíkom Európskej Únie v oblasti cestovného ruchu, ako špičková prímorská destinácia. To si bude vyžadovať nemalé investície, ale presne takýto model sa v súčasnom svete nosí. Stavať, investovať, požičiavať si a niekedy možno vracať. Niekdajší šperk medzi prímorskými krajinami začal postupne šednúť a strácať punc. Záujem prázdninovej klientely z Európy sa obracia na rozvojové krajiny, ktoré prinášajú all inclusive štyroch hviezdičiek za tretinové ceny vďaka silným štátnym dotáciám, viď Egypt, Turecko, Bulharsko a niekoľko krajín severnej Afriky.

Uspieť v novom trende nízkocenovej vojny o zákazníka si vyžaduje budovanie moderných zábavou prešpikovaných letovísk, plných života, kam to láka mladých. Čisté more, deka na pláži a krásne výhľady do okolia už v dnešnom ponímaní trendy dovolenky nestačí. Chorvátsko sa konečne môže spolu s Bruselskou podporou pustiť do nových projektov a ukázať okolitým krajinám, ktože je to na Jadrane pánom? A nie len na Jadrane. Doprava do Chorvátska pofrčí po diaľnici, bez zdržiavania a kolón na hraniciach, na ostrovy sa dostanete podmorskými tunelmi, na pobreží vyrastú zábavné a vodné parky, obrovské diskotéky, dovolenkové atrakcie, lunaparky a šporoviská.

Nové okolnosti si žiadajú nový blog Chorvátsko dovolenka


Obmedzenia s dovozom a vývozom potravín, cestovaním detí a podobných komplikácií sa postupne treba zbaviť. Krajina avizovala snahy prijať aj spoločnú Euro menu, takže výhľadovo sa Chorvátsko stáva opäť silným a vážnym hráčom na poli cestovného ruchu v Európe. Dobro došli budeme radi počúvať čo najčastejšie. Poďte s nami už toto leto zažiť tú slávnostnú atmosféru, ktorou Chorváti v týchto dňoch úprimne žijú. Na oslavu dnešného významného dňa sme založili nový blog Chorvátsko Dovolenka, v ktorom sa zameriame na túto perspektívnu turistickú destináciu oveľa podrobnejšie.

Blog Chorvátsko dovolenka.

Druhá najobľúbenejšia destinácia Slovákov je pripravená zrelaxovať vaše telo, rozveseliť i upokojiť vašu myseľ. Naberiete energiu do nového cyklu každodenných povinností, stačí absolvovať týždeň-2 dovolenky v Chorvátsku. Opaľujte svoju pokožku pri mori! Porovnávali sme farbu opáleného tela pri Jadranskom mori a na záhradke na Slovensku, no asi tušíte aj sami, čo chceme naznačiť. Tá farba sa jednoducho nikde inde nedá získať, len pri Jadrane. Už z Bulharska a Turecka je odtieň o niečo šedivejší a matnejší. Budeme radi ak nám prostredníctvom fotiek ukážete, aké farebné tóny sa podarili vám ;-)

opálené telo
Farba opálenej pokožky tej istej osoby, rovnaký fotoaparát, zľava:
1, Slovensko 2, Francúzsko 3, Chorvátsko 4, Bulharsko 5, Turecko 6, Španielsko 7, Taliansko


Príspevok zdravotnej poisťovne na dovolenku pri mori


Ozaj a viete, že slnko je výrobcom čistého vitamínu D ? Takže žiadne zbytočné nákupy vitamínov v lekárňach, stačí rozumne sa chovať a pohybovať na slnku, kto potrebuje, tak ochranné pomôcky, okuliare, krém s primeraným UV faktorom, slnečník a vzdušné plážové oblečenie, ktoré pokojne používajte aj počas čvachtania v mori. Ozaj slaná voda ! Ďalší liečivý fenomén na dovolenke pri mori. Nenahraditeľný pomocník proti kožným problémom. A ozaj, piesok a chodenie naboso, ďalší prvok pre vaše zdravie. Piesok a kamienky sú dokonalý peelingový prostriedok a masér chodidiel.

Veď by vám mali vaše zdravotné poisťovne prispievať na dovolenku pri mori. Za svoje peniaze si chodíte zlepšovať zdravotný stav ? Začnite sa na dovolenku dívať, ako na liečebný pobyt, veľký efekt pre vaše zdravie. Žiadna medicína vám nedá to čo 14 dní pri mori. Skúste sa zamyslieť, veď ide presne o podobný proces zlepšovania zdravia, ako pri kúpeľných pobytoch. Prečo by sme sa na dovolenku pri mori nemali pozerať podobne. Ak existujú príspevky na kúpele, mali by vám prispievať aj na zdravotný pobyt pri mori, v zime na horách atd. Áno je to tak.

Hmmmm na zamyslenie ten budúci príspevok zdravotnej poisťovne na dovolenku pri mori všakže ! Možno hudba už blízkej budúcnosti !

Krásne leto vám želá kolektív Reny Travel