Rimini dovolenkový obor v Taliansku

Článok publikovaný: Dovolenkový gigant Rimini

pláž Rimini Rimini je našim dovolenkárom známy pojem, patrí medzi najobľúbenejšie strediská v severnom Taliansku. Je načase vysvetliť obrovské letovisko Rimini trocha bližšie. Často sa nás noví klienti, ale aj niektorí naši provízni predajcovia pýtajú, ako to je s jednotlivými časťami Rimini, ktoré uvádzame aj na našej internetovej stránke samostatne. Prečo je tomu tak ? Rimini sa rozrástlo do obrovských rozmerov, aj keď niekoľko kilometrová pláž pôsobí na prvý pohľad ako jedno súvislé stredisko, nie je to celkom pravda.


Jednotlivé časti Rimini sa navzájom dosť odlišujú

a práve tieto odlišnosti môžu zohrať rozhodujúcu úloh pri výbere dovolenky. Priblížime vám ich z vlastnej skúsenosti, ako sme Rimini zažili počas vlastných ciest. Chodíme sem často, niekedy aj tri krát ročne. Prečo? Lebo Rimini je jednou z hlavných oblastí letného dovolenkovania v Taliansku, najznámejším centrom v regióne Emilia Romagna, usporiadateľom zaujímavých festivalov a odborných turistických veľtrhov. Rimini je nám obzvlášť sympatické aj kvôli príjemným obchodným partnerom, ktorých navštevujeme za účelom nákupu hotelov a apartmánov pre našich dovolenkárov.

Navyše aj osobne považujeme Rimini za skvelú voľbu na rodinnú dovolenku a aj naše deti milujú "Parkovú Riviéru" ako sa tiež nazýva Riminská pláž, na ktorej sa nachádza množstvo zábavných parkov, aquapark, delfinárium. Aj preto je vhodné rozdeliť 20 kilometrový úsek pláže na menšie celky, aby ste vedeli že vodný park Aquafan sa nachádza v Riccione, zábavný park Fiabilandia v Rivazzura, zábavno-náučný park Italia in Miniatura vo Viserba, alebo Delfinárium v Rimini Marina Centro.

Aby ste sa lepšie zorientovali

Keď si pozriete náš web na stránke regiónu Emilia Romagna, vidíte jedenásť častí Rimini a dve ďalšie strediská pod nimi Valverde di Cesenatico a Riccione, ktoré môžme považovať za kompaktnú súčasť celého riminského pobrežia. Jeho dĺžka od Bellaria-Igea Marina na severe po najjužnejšie Ricccione je vyše 22 kilometrov. Tento rozmer zaraďuje pláž v Rimini medzi najväčšie pláže nielen v Taliansku, ale jej dáva desiate miesto aj medzi svetovými plážami. Aby bolo vysvetlenie čo, kde, ako Rimini čo najzrozumitelnejšie, rozhodli sme sa že mu vytvoríme priestor na samostatný blog Rimini, takže si kliknite na nasledujúci link -

Blog Rimini dovolenka.


Pekné počítanie ;-)

Kolektív RenyTravel