Zemetrasenie v Taliansku

V súvislosti s množstvom dotazov ohľadom situácie po zemetrasení v severnom Taliansku sme požiadali našich obchodných partnerov, ktorí sa nachádzajú v najbližších letoviskách od nedávno zasiahnutej provincie Modena v regióne Emilia Romagna, o bližšie informácie.

Zemetrasenie postihlo časť regiónu Emilia Romagna - najviac postihnuté boli provincie Ferrara, Modena, Bologna a Reggio Emilia. Otrasy začali 20.5.2012 (magnitúda 6) a pokračovali množstvom následných otrasov z ktorých najsilnejšie boli z 29.5.2012 (magnitúda 5,8) a 3.6.2012 (magnitúda 5,1). Usmrtených bolo viac než 25 ľudí, stovky zranených, odhaduje sa 15.000 ľudí bez domova, škody vyše 800 mil. Euro.

Opýtali sme sa na situáciu našich partnerov v prímorských strediskách od Lido di Jesolo, cez Rosolina Mare až po Rimini, ktoré sa vyskytovali najbližšie k epicentru zemetrasení (vzdušnou čiarou k moru vyše 110km). Všetci nám potvrdili, že v prímorských dovolenkových strediskách sa otrasy nijako neprejavili, neboli zemetrasením postihnuté a všetky turistické zariadenia sú plne v prevádzke.

V postihnutých oblastiach nie je žiadne obmedzenie cestovania, fungujú všetky diaľničné a železničné spojenia.

V Bratislave 7.6.2012